Vägen från intresse till överlämning av nycklar


Här kan du följa hur processen ser ut från det att en intresseanmälan görs tills att du flyttar in i ditt nya hem.


Förhandsavtal

När du köper nyproduktion köper du också ett hem som ännu inte är byggt så vårt ansvar är att ge dig tydliga planritningar, talande 3D-bilder och all den information du kan tänkas behöva inför ett köp. Mäklaren fungerar som din kontaktperson och förser dig med både underlag och svar på frågor – från första intresse till överlämning av nycklar. I vår bostadsväljare finns alla 46 lägenheter i Örgryte Höjd att ta del av, när du hittat en lägenhet som intresserar dig så kontaktar du mäklaren för att skriva ett så kallat förhandsavtal. Detta förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen och i samband med avtalstecknandet betalar du också ett förskott till bostadsrättsföreningen.

Ett förskott som dras av från den totala insatsen som erläggs vid tillträde. Eventuellt lånelöfte från banken behövs innan förhandsavtalet signeras.

Om du är nyfiken på projektet så kan du enkelt signa upp dig för vårt nyhetsbrev där löpande information om projektet kommuniceras. Detta gör du genom att fylla i din intresseanmälan här.

Upplåtelseavtal

När bostadsrättsföreningen har erhållit ett godkänt slutbesiktningsprotokoll så skrivs ett upplåtelseavtal som innebär att du blir medlem i föreningen.

Nu är tillträdet också nära och nycklar lämnas ut efter uppvisande av kvitto på slutbetalning.

Välkommen hem!